De Universiteit van Bergen geeft een nieuw leven aan de oude kapel van de Visitantie. Louvers ontwikkelt uitzonderlijke rolgordijnen voor dit project!

rolgordijnen Louvers

Het project betreft de renovatie van de kapel en het klooster van de Visitantie. Hier worden de bibliotheken van de universiteit en een tentoonstellingsruimte gevestigd.

Het gebouw dateert uit het midden van de 17de eeuw samen met de oprichting van het “Ordre des Visitandines”, een vrouwelijk klooster in het historische deel van de stad. In samenwerking met het aannemersbedrijf Ach Build (verantwoordelijk voor de renovatie), heeft Louvers een nieuw type rolgordijn ontwikkeld en geplaatst.

De rolgordijnen “Heavy duty” worden ontworpen om uitzonderlijke oppervlaktes te bedekken. De geplaatste rolgordijnen in het klooster meten meer dan 8 meter hoog.

store enrouleur Louvers

Om de helderheid van de ruimte te regelen, werden voor dit project verduisterende doeken voorzien.

De mechanismen van de rolgordijnen zijn geïntegreerd in een nis.

De doeken blijven gespannen aan de hand van kabels die verborgen zitten achter laterale hoekprofielen. Het systeem is alsook gemotoriseerd.

Na een aantal jaren renovatie en een totaal budget van 12 miljoen te hebben geïnvesteerd in het gebouw, zullen het museum en de bibliotheek in het voorjaar van 2020 voor het publiek toegankelijk zijn.