Louvers jaloezieën in dienst van de Orangerie in het kasteel van Seneffe.

store louvers au chateau de seneffe

De orangerie, een monumentaal gebouw bestaande uit een rechthoekige overdekte zaal, bood in de 18de eeuwse winters beschutting aan de sinaasappelbomen die het voorplein en de directe omgeving van het domein sierden. Dit  natuurlijk naar het zuiden gerichte gebouw biedt zitplaatsen voor 300 genodigden.

In 2013 lanceerden de “Fédération Wallonie Bruxelles”, “ Het Ministerie van de Franse Gemeenschap” en  de “Direction des Infrastructures Culturelles”, een groot renovatieproject op het domein van de orangerie om deze te moderniseren en aan te passen aan privé- en publieke evenementen.

store enrouleur louvers chateau de seneffe

Monument Hainaut firma van de Monument Group won deze aanbesteding en riep Louvers op voor zijn expertise in de zonweringssystemen.

De uitdaging voor deze Orangerie was erg groot. Het was noodzakelijk om modulaire en esthetische oplossingen te vinden die geïnstalleerd konden worden op de ramen van zeer grote afmetingen.

 

Na diverse onderzoeken stelde ons team een systeem met dubbele elektrische rolgordijnen en kabelgeleiding voor.

Een transparante stof om het licht te verzachten en de helderheid te behouden werd gekozen als het eerste en een black-outstof voor verduistering werd gekozen als het tweede materiaal.

Voor het gebogen deel van de ramen werden halve manen met transparante- en black-outstof op maat gemaakt door de Louvers confectiewerkplaats.

De renovaties werden in april 2021 definitief afgerond en de Orangerie is nu klaar om elk soort evenement er te laten plaatsvinden.

Meer informatie over rolgordijnen ?

Wilt u contact opnemen met onze specialisten?

Page de CONTACT

Meer informatie over het Seneffe Castle en de Orangerie?

Site du château de seneffe