Vrienden van de Blinden huldigen hun nieuwe residentiële dienst voor volwassenen in

Amis des aveugles

De instelling, die in Wallonië bekend staat om haar opmerkelijke werk voor visueel gehandicapten, heeft sinds eind 2021 meer dan dertig bewoners geïnstalleerd in haar nieuwe infrastructuur.

Een complex van 3.600 m² met woonvertrekken en een onderwijsvleugel is speciaal ontworpen om van deze residentie geen instelling maar een echt thuis te maken.

De voorzieningen zijn ontworpen om te voldoen aan de zeer specifieke eisen van de handicap van elke bewoner. Het team dat verantwoordelijk is voor het project heeft verschillende observatiereizen naar het buitenland gemaakt om inspiratie op te doen bij soortgelijke installaties in Nederland en Frankrijk en om de beste oplossingen voor het Ghlin-project te selecteren.

De uiteindelijke doelstellingen van het project waren de autonomie en het welzijn van de bewoners voorop te stellen.

tenture trapézoidale

Louvers komt tussen met haar deskundigheid en haar brede gamma van producten om aan de behoeften van de verschillende gebouwen te voldoen. Aangezien de meeste visueel gehandicapten zeer gevoelig zijn voor lichtschommelingen, moest direct zonlicht worden vermeden door gebruik te maken van zonwering van het verduisterings-type.

Vechten tegen de schittering.

Een pedagogische vleugel is gewijd aan educatieve en recreatieve activiteiten. De verschillende kamers zijn uitgerust met aangepaste verduisteringszonwering.

Voor de klaslokalen werd gekozen voor Japanse verduisteringspanelen. De panelen bedekken het hele raam en zijn gemakkelijk te hanteren.

Voor de sportzalen werd gekozen voor handmatige verduisteringsrolgordijnen.

In de grote polyvalente zaal werd een groot trapeziumvormig elektrisch gordijn gemaakt om aan te sluiten bij de architectuur van het gebouw en de bewoners maximaal comfort te bieden.

Tot slot heeft LOUVERS voor de slaap- en badkamers van de bewoners ook gordijnen geleverd die streng geselecteerd zijn op basis van hun eigenschappen (verduisterende stof, brandwerend gecertificeerd, Oekotex 100, akoestisch, gewaxte voering…).

Meer informatie over rolgordijnen ? Rails en gordijnen ? Japanese panelen ?

Wilt u contact opnemen met onze specialisten?

CONTACT

Meer informatie over les Amis des Aveugles ?

Les Amis des Aveugles - Website