Louvers bekleedt de vensters van C-Mine, de business center gewijd aan créatieve en innovatieve start-ups.

store enrouleur

Het voormalig kantoorgebouw van de mijn werd hervormd tot de huidige CRIB, of het “epicentrum voor creatieve en innovatieve business”. Hier worden jonge starters met hun innoverende ideeën in een incubator ondersteund bij het opstarten van hun business.

Zoals de C in C-MINE staat voor creativiteit, combineerde Louvers design met functionaliteit, in lijn met de huidige functie van het gebouw.

store enrouleur

« De stad ging op zoek naar nieuwe opportuniteiten voor de immense mijnsites op haar terrein, zo ook voor de site van Winterslag. In het jaar 2000 groeit het idee om in de gebouwen van de oude steenkoolmijn van Winterslag, een creatieve hub te laten ontpoppen. In 2001 koopt stad Genk de site van LRM (Limburgse Reconversie Maatschappij) en in 2005 wordt de naam “C-mine” geboren. Inhoudelijk werkt de creatieve hub rond vier pijlers: educatie, creatieve economie, creatieve recreatie en artistieke creatie en presentatie. Met een hogeschool gespecialiseerd in diverse artistieke afstudeerrichtingen, een incubator voor jonge ondernemers, een cultuurcentrum, een designcentrum, een cinema, C-mine expeditie,… is de C-mine missie geslaagd. De creatie van 330 jobs in 42 bedrijven en organisaties, waarvan ca. 200 jobs in de creatieve sector in 33 creatieve bedrijven.

Elke dag wordt er op C-mine gemaakt: games, apps, websites, televisiedecors, drones, lichtshows, designobjecten, podiumproducties,… C-mine is een site van creatieve makers in elk van de vier segmenten.»

Tekst uittreksel « Over C-mine » www.c-mine.be

Producten: Gordijnen , akoestische gordijnen, rolgordijnen.

tenture rideau busines center